Jageres van Malinda Lo

In de mensenwereld is de natuur uit zijn balans, de zon heeft al jaren niet meer geschenen en de oogsten mislukken. Bovenop dat duiken er ook vreemde en vijandige wezens op.Om de crisis op te lossen worden de orakelstenen geworpen en de namen van twee zeventienjarige meisjes, Kaede en Taisin, komen naar boven. Ze moeten een gevaarlijke reis maken naar de stad Tanlili waar de elfenkoningin woont. Taisin is een wijze, jonge vrouw vol magie en Kaede is juist heel aards zonder ook maar iets bovennatuurlijks. De lotsbestemmingen van de twee meisjes worden naar elkaar toegetrokken en ze worden zelfs verliefd op elkaar. Het koninkrijk heeft slechts een jageres nodig om gered te worden, maar wat daarvoor gedaan moet worden kan Kaede en Taisin voor altijd uit elkaar scheuren. Welke keuze zullen ze maken?

Malindo Lo heeft een mooie wereld neergezet in deze fantasy YA. Ze neemt de tijd om de omgevingen te beschrijven en de personages goed te vormen. Het verhaal voelt voor geen moment saai en je wilt blijven lezen.

Taisin en Kaede zijn twee verschillende jonge vrouwen, maar op de een of andere manier worden ze uitgekozen voor een belangrijke en gevaarlijke reis. Door het verhaal heen zie je hun personages ontwikkelen en veranderen door de situaties die ze onderweg tegen komen. Naast Taisin en Kaede komen er nog meer belangrijke personages voorbij die je ook goed kan volgen.

Ik vond het een leuk verhaal om te lezen en ik ga zeker nog een keer een boek op pakken van Malinda Lo.

Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *