Een duif onder het bed van Rox van der Helm

Xandra is achtienjaar als ze te maken krijgt met de zweepslagen van het leven. Haar moeizame relatie met haar moeder, zorgt ervoor dat de relatie met haar vriend ook onder druk komt te staan. Ze komt in een burn- out terecht en is depressief. Als een onverwachts cadeautje krijgt ze een rode kater, kan die kater haar helpen?

Ik heb al kennisgemaakt met de schrijfstijl van Rox van der Helm met haar debuut verhalenbundel schuddebuikend je bed in en ik moet zeggen dat haar schrijfstijl in een langer verhaal beter tot zijn recht komt.

Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld dus je kijkt echt door de ogen van Xandra mee, hierdoor leer je haar goed kennen en ervaar je haar struggles die op haar pad komen beter. De rode kater gaat een belangrijke rol in het verhaal spelen en zorgt voor momenten van humor. Op het eind gebeurt er iets in het verhaal, wat me tot tranen toe heeft geroerd. Ik ga niet zeggen wat het is, dat mag je zelf ontdekken.

Ik vond dit een mooi boek dat me wist te raken. Ik hoop nog meer van dit soort verhalen te mogen lezen van deze schrijfster.

Ik wil Rox van der Helm en Uitgeverij Aspekt bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *