Schaduw van de lahr van Inge de Vries

Dawit is verstijfd van angst als hij oog in oog komt te staan met de machtige lahr: verachtelijke wezens die chaos en vernietiging brengen in heel Jahan.

Prinses Shirin Mazal wentelt zich juist in de bescherming van de Reignovar. Deze majestueuze adelaars brengen haar koninkrijk niets dan vrede en voorspoed, maar dan slaat het noodlot toe.

Dawits dromen over een grootse toekomst worden aan diggelen geslagen door een aanvallend leger. Alun brengt hem bij en redt zijn leven. De mysterieuze jongen heeft een verzegelde brief bij zich, die hij moet bezorgen in het verre zuiden. Dawit voelt er niks voor om zich verplicht aan te sluiten bij de vijand en besluit met Alun mee te gaan op een avontuurlijke reis vol met gevaarlijke ontdekkingen.

Een duistere man heeft de macht over de ratten en kan de lahr beheersen. Met meedogenloze ambitie werkt hij toe naar een gruwelijk doel. Zouden Dawit en Alun dit kunnen stoppen?

Inge de Vries neemt met haar fijne schrijfstijl mee in dit unieke fantasy verhaal. Ze weet mij vast te houden door haar gedetailleerde schrijfstijl zonder dat het gaat vervelen. Ze neemt de ruimte om de omgevingen goed neer te zetten dat het lijkt alsof je met de personages mee bent op hun gevaarlijke en avontuurlijke reis.

Dawit is een jongen die geen gemakkelijk leven heeft gehad en er wordt op hem neergekeken door de baan die hij vervult in de stad waarin hij woont. Alun is een mysterieuze jongen die een geheim met zich meedraagt, naarmate je verder in het verhaal komt vallen er puzzelstukjes op zijn plek en worden de dingen een heel stuk logischer. Voor beide personages is een hele sterke verhaallijn neergezet en je ziet de personages gedurende het verhaal groeien. Het is een dik boek, maar doordat de hoofdstukken aan de kortere kant zijn leest het heel snel weg.

Het verhaal eindigde voor mijn gevoel redelijk open, dus stiekem hoop ik nog op een verhaal in deze wereld want ik denk dat er nog veel meer te vertellen valt en van mij mag het dan weer zo een dik boek worden. Ik kijk uit naar een volgend boek van deze schrijfster, die met dit debuut de lat hoog heeft gelegd voor zichzelf.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *