De theekoepel (Landgoed Rosaville deel 2) van Karin Quint

Landgoed Rosaville, 1903. Na de dood van haar vader is Rosalie de Wit vertrokken vanuit Engeland naar Nederland. Ze heeft intrek genomen in de prachtige villa die haar vader ooit voor haar moeder heeft laten bouwen. Met een tuinfeest viert ze dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta om alles vast te leggen. Rosalie voelt zich meteen tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies wat haar vader haar ooit heeft gegeven: Val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf.

In de omgeving van Landgoed Rosaville heeft ondertussen de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort zich gevestigd. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Alleen is hij wel de man die ze denkt dat hij is?

Karin Quint neemt je met haar beeldende schrijfstijl weer terug naar het Landgoed Rosaville in dit tweede deel van de serie. Het is weer volop genieten van het verhaal, maar ook van de details die de schrijfster in het verhaal stopt. Je waant jezelf terug in de tijd en op de prachtige locaties in de villa en op het landgoed zelf.

Rosalie de Wit heeft besloten om na de dood van haar vader terug te keren naar Nederland, waar haar vader ooit een prachtige villa voor haar moeder heeft laten bouwen. Haar verhaal wordt mooi omschreven en past ook wel in de tijd waar het verhaal zich afspeelt. Als ze een jaar in Nederland is huurt ze de fotograaf Arris Nauta in om alles vast te leggen en ze voelt zich aangetrokken tot hem, maar ze houdt zich vast aan het advies wat haar vader haar ooit heeft gegeven. In de omgeving van het landgoed heeft zich een nieuwe bewoner gevestigd namelijk de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort, Rosalie valt als een blok voor hem en hij past zeker in het advies van haar vader, maar al snel lijkt er meer met hem aan de hand te zijn dan het oog in eerste instantie toont. Het leven van Rosalie neemt allerlei wendingen gedurende het verhaal en je leeft echt met haar mee en hoopt dat alles voor iedereen uitkomt zoals ze verdienen. In het dankwoord lees je ook dat de schrijfster veel research heeft gedaan naar de tijdsperiode waarin het verhaal zich afspeelt en dat merkte je wel door hoe ze sommige dingen in detail kon beschrijven.

Het is zo fijn geweest om weer even terug te mogen keren naar Landgoed Rosaville en ik kijk al weer uit naar mijn volgende uitstapje.

You might also like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *