Dank je feestelijk van Lisanne Stam

Gwen is klunzig met een hoofdletter K en ze is een hopeloze romanticus. Dat zijn bijzondere eigenschappen voor iemand die in het dagelijks leven feesten organiseert om echtscheidingen te vieren. Jawel, men viert dit tegenwoordig. In de hogere kringen is er tenslotte altijd wel een reden voor een feestje. Gwen vind het vergezocht om trouwjurken te verbranden of om met een replica van een bruidstaart te gooien, maar ze beseft dat ze alle klanten tevreden moet houden. Gewapend met haar heilige draaiboek heeft ze alles onder controle, maar is dat wel zo?

Lisanne Stam heeft een heerlijke schrijfstijl die vol met humor zit, maar ook zeker plek heeft voor zwaardere onderwerpen. Haar manier van schrijven is fijn en past bij dit soort feelgood verhalen. Ik heb al eerder een boek van haar gelezen en ergens merkte ik wel dat ze is gegroeid in haar manier van schrijven en ze heeft er echt haar draai in gevonden.

Gwen is een klunzige vrouw, die met een draaiboek onder haar arm ieder feestje tot in de punten regelt. Hoewel ze soms vragentekens zet bij het vieren van een echtscheiding ziet ze wel dat het een succes is en dus gaat ze er volledig voor. Haar baan is haar lust en leven en alles draait erom heen, maar hierdoor heeft ze niet altijd haar eigen leven op orde. Het verhaal wordt goed beschreven en je kan je echt verplaatsen in Gwen. Naast Gwen lezen we ook uit het perspectief van het mannelijke hoofdpersonage Xavi. Xavi is een man die het hart op de juiste plek heeft zitten en mensen graag tevreden wilt houden, maar hij heeft ook een norse uitstraling wat hem niet gelijk een toegankelijk personage maakt. Doordat het verhaal ook van hem verteld wordt, krijg je ook vanuit zijn perspectief een inkijkje in zijn hoofd en leer je hem beter kennen. Hierdoor weet hij je toch voor zich te winnen, want wat is hij eigenlijk een leuk personage. Naast Gwen en Xavi leer je nog meer personages kennen en iedereen wordt duidelijk beschreven dat je een goed beeld krijgt van ze.

Ik heb weer genoten van een boek van Lisanne Stam en ik kijk er naar uit om weer een volgend boek van haar op te kunnen pakken.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *