Een vlucht naar jou (Vlucht serie deel 1) van Madelein Kerseboom

Esmee vliegt als stewardess de hele wereld over en bezoekt de meest verre oorden. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar. Hij is druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Esmee op rolletjes te lopen, maar eigenlijk gaat het best wel stroef.

Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegenkomt, kan ze de verleiding niet weerstaan en begint er een stormachtige affaire. Juist dan slaat het noodlot toe in het leven van Melvin, hierdoor heeft hij haar harder nodig dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet komt hij achter haar geheim en stort hun leven als een kaartenhuis verder in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd nu voorgoed kapot?

Madelein Kerseboom heeft me met haar schrijfstijl weten te raken. Ze houdt het luchtig, maar geeft ook het verhaal een diepere laag mee die heel realistisch wordt beschreven. Ze schrijft het hele verhaal met zoveel gevoel er in dat je met beide personages meeleeft.

Esmee heeft het helemaal voor elkaar en kan met haar baan naar de meeste verre oorden reizen, terwijl haar vriend thuis op haar wacht. Haar leven verloopt nogal stroef en ze begint aan dingen te twijfelen als ze tijdens een van haar vluchten de knappe Javier tegenkomt roept dit allemaal gevoelens bij haar op. Ze begint een affaire met hem terwijl ze nog met haar vriend Melvin is. Haar twijfels die het oproept, maar ook de andere emoties die erbij los komen worden mooi beschreven. Melvin daarin tegen is een man die zijn carrière als bestsellerauteur moet zien vol te houden en zondigt zich hierdoor heel erg af. Als het noodlot zijn leven in de war schopt heeft hij Esmee harder nodig dan hij ooit had gedacht. Ze willen op elkaar rekenen en bouwen, maar de scheuren lijken alleen maar groter en zichtbaarder te worden. De manier waarop ze ermee omgaan wordt goed beschreven, maar soms zou je ze een beetje door elkaar willen schudden. Ik heb bij een bepaald stukje de tranen in mijn ogen gehad, want dat kwam zo erg bij mij binnen en dat vind ik echt een compliment voor de auteur.

Dit was mijn eerste ervaring met een boek van Madelein Kerseboom en ik ben zeker benieuwd naar haar eerder verschenen boeken en naar het tweede deel in de vlucht serie. Stiekem hoop ik dan ook nog op de achtergrond mee te kunnen blijven kijken in het leven van Esmee, want ergens voelt haar verhaal nog niet als compleet voor mij.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *