Bagels en een bakkie troost van Jacodine van de Velde

Lange tijd heeft Marit iedereen en dan vooral zichzelf voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring om te weten dat ze geen relatie wilt en goed voor zichzelf kan zorgen. Na het overlijden van haar ouders, nu vier jaar geleden, heeft ze haar handen vol aan hun zaak en de opvoeding van haar zeventienjarige broertje Manuel.
Toch voelt ze zich rusteloos en begint ze overal aan te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wilt ze verder nog van het leven maken? Wanneer ze tijdens het stappen geconfronteerd wordt met het haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan haar gebruikelijke bakkie troost die ze serveert in haar zaak Bagels & Beans. Gelukkig vind ze een tequilamaatje, maar hij maakt het ook niet makkelijker voor haar. Kan Marit haar leven weer op orde krijgen?

Jacodine van de Velde heeft wederom een heerlijk feelgood verhaal neergezet. Ik heb genoten van het verhaal van Marit, waarmee we al kennis hebben kunnen maken in het eerdere boek Zwarte koffie, macchiato & takkenthee.

Marit is een sterke vrouw die veel op haar schouders heeft genomen, maar waarbij de twijfels ook zeker aan de orde zijn. Naar de buitenwereld zet ze altijd een lach op haar gezicht, maar van binnen is ze een puinhoop. De enige die hier doorheen prikt is haar beste vriendin Sara. De ontwikkelingen die Marit allemaal meemaakt worden mooi omschreven en zorgen ervoor dat ze tot leven komt. Naast Sara zien we nog meer personages een terugkeer maken in dit deel en sommige krijgen een grotere rol dan ze hadden.

Ik heb van dit deel genoten en kijk met smart uit naar de volgende feelgood verhalen van Jacodine.

Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *