Asgrijs (Terras Altas serie deel 3) van Patty van Delft

Ash is woedend dat de hereniging met zijn broer hem is ontnomen. Trouw aan het regime vecht hij voor het belang van het Hoogland in de strijd tegen de Vrijheidsstrijders en het uitschot van het Laagland. Hij hoopt in zijn hart om zijn tweelingbroer terug te vinden en om samen met hem het Hoogland te dienen onder het bevel van hun vader. De Mistlandse generaal heeft echter zo zijn eigen plannen voor de tweeling.

Na de ontsnapping uit Myosotis zijn River en Lily met de hulp van de rebellen gevlucht naar het Laagland. Onder dreiging en aanhoudende charges van het Regime zijn de nederzettingen verlaten en houden de Laaglanders zich schuil. Vanuit de bunkers worden allianties gesloten, plannen gesmeed en voorbereidingen getroffen op de aanstaande oorlog tegen onderdrukking.

In de zoektocht naar zijn tweelingbroer wordt Ash flink op de proef gesteld, maar er is geen tijd meer voor twijfelen als de strijd tussen het Hoogland en Laagland op het punt van uitbarsten staat. Zal Ash de antwoorden vinden op zijn vragen?

Patty van Delft weet je met ieder boek dat ze uitbrengt verliefder te maken op de personages die ze neer heeft gezet. Hierdoor raakt het verhaal je ook meer als er dingen gebeuren die je niet had verwacht. De verschillende twist die ze in het verhaal heeft gestopt houden je in spanning van hoe dit nu weer recht gezet kan gaan worden.

River en Lily zijn na hun gevangenschap in het tweede deel ontsnapt en met hulp van de rebellen terug gegaan naar het Laagland. Daar komen ze vol in de voorbereiding terecht voor de aankomende opstand tegen het Hoogland. Omdat het Hoogland zoveel druk aan het uitvoeren is op de Laaglanders zijn hun vertrouwde nederzettingen niet meer veilig en zijn ze allemaal ondergedoken in bunkers en moeten ze samenwerkingen aangaan, met andere groepen. Hun leven is niet meer zeker, maar vechten zullen ze zeker. Ash is woedend als hij erachter komt dat de hereniging met zijn tweelingbroer hem is ontnomen. Het enige wat hij voor elkaar wilt krijgen is dat hij samen met River aan zijn zijde onder het bevel van hun vader voor het Regime kan gaan dienen. Alleen zijn geloof in het Regime wordt steeds meer aan het wankelen gebracht als geheimen die begraven hadden moeten blijven hun weg naar boven weten te vinden. Het verhaal zit zo goed in elkaar en je verlangt alleen maar naar meer. Er zitten twists in die je niet zag aankomen, het is spannend, maar er zit ondanks alles ook romantiek in.

Wat is het met ieder boek toch weer genieten van deze serie. Helaas is het nu met vele vraagtekens wachten tot het volgende deel aangekondigd gaat worden, zodat ik weer verder kan met deze personages die ik voorlopig nog niet los wil laten.

Ik wil Patty van Delft bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *