Agneta’s erfenis van Corina Bomann

Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te leiden. Ze is student aan de kunstacademie in Stockholm en heeft de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram die haar leven op zijn kop zet. Ze wordt gesommeerd om terug te keren naar landgoed de Leeuwenhof om de stoeterij van de familie te gaan beheren. Ze krijgt hiermee een adellijke titel en een leven vol luxe op een presenteerblaadje, maar was ze hiervoor niet op de vlucht geslagen? Zal Agneta kiezen voor de familietraditie en de adellijke verantwoordelijkheden of wint haar verlangen naar de vrijheid het?

Corina Bomann heeft een aangename schrijfstijl die je meeneemt in een familie van adellijke afkomst in een historische tijd. Ze weet de omgeving zo neer te zetten dat je je er ook echt in waant en het voor je kan zien. De personages beschrijft ze ook goed, waardoor je een goed beeld kan vormen hoe iedereen eruit ziet en hoe het was in deze tijd.

Agneta is een jonge vrouw die afstand heeft gedaan van haar familie, maar als een telegram wordt bezorgd veranderd haar leven van de een op de andere dag. Ze krijgt het zwaar te verduren en haar ontwikkelingen die ze dan meemaakt worden realistisch omschreven. Ze is een sterke vrouw die haar mannetje weet te staan in een tijd waar vrouwen niet veel rechten hadden. De andere personages worden ook goed neergezet en ik waande me ook echt tijdens het lezen in de tijdsperiode die beschreven werd en dat vind ik een pluspunt.

Het is een dik boek, maar ik heb daar tijdens het lezen niets van gemerkt zo fijn las het weg. Dit was mijn eerste boek van Corina Bomann, maar haar andere boeken staan zeker op mijn lijstje om snel te gaan lezen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *