Zolang het hart klopt van Jennifer Hartmann

Wanneer Cora naar het verjaardagsfeestje van haar zus gaat rekent ze op een flinke kater en een walk of shame naar huis. Ze rekent er niet op dat haar portemonnee gestolen wordt en dat ze alleen achterblijft met Dean. Haar aartsvijand en de nagel aan haar doodskist. Wat ze helemaal niet aan zag komen is dat ze geboeid wakker wordt in de kelder van een gek. Om het nog erger te maken is Dean daar ook en ook hij is geboeid. Ze hebben elkaar vijftien jaar het leven zuur gemaakt, met pesterijtjes, beledigingen en flauwe grappen. Nu lijkt het alsof de ultieme grap met hun uitgehaald wordt. Dean en Cora moeten samenwerken willen ze dit overleven. Wat ze echter niet weten is dat hun ontvoerder iets van plan is. Het is een spel dat de scheidslijn tussen liefde en haat zal laten vervagen en hun voor altijd aan elkaar zal binden zonder de fysieke boeien die ze dragen. Kunnen Dean en Cora hieruit komen?

Jennifer Hartman heeft een dark romance neer gezet, zoals ik nog niet eerder heb gelezen. Ze weet het goed te brengen en je voelt echt mee met de personages. Het verhaal is duister, maar aan de andere kant ook weer heel mooi. Het is als een muntje hoe het verhaal bij iemand neer komt of je houdt ervan of je kan er niet tegen.

Dean en Cora kennen elkaar al heel lang en maken elkaar graag het leven zuur door allerlei dingen bij elkaar uit te halen, maar als ze geboeid naast elkaar wakker worden in een kelder van een onbekende man weten ze dat ze samen moeten gaan werken willen ze hier nog uit komen. Het verhaal bevat scenes die voor sommige als schokkend ervaren zullen worden. De connectie tussen de personages wordt erg op de proef gesteld en de band die erdoor gevormd wordt is mooi beschreven ondanks de duisterheid van het verhaal. Het verhaal is opgedeeld in drie delen en geeft een goede tijdlijn weer van het hele gebeuren en daarna van de afloop ervan. De hoofdpersonages worden goed beschreven en hierdoor leer je ze goed kennen en de nasleep van de situatie heeft een grote impact op hun persoonlijke groei.

Het verhaal vond ik ondanks de duistere dingen die er gebeurde erg mooi. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *