Goede hoop van Sarah Lark

Nieuw – Zeeland 1929. Na hun vlucht uit Europa bouwen de vriendinnen Nellie en Maria een nieuw leven op in Nieuw – Zeeland. Ze openen een praktijk, maar hun geluk is van korte duur. De gevolgen van de economische crisis zijn ook voelbaar in Nieuw – Zeeland. Maria en haar man treden in dienst als dierenartsen bij het circus. Deze keuze brengt ze helemaal naar Australië. De liefde van Walter en Nellie wordt door de dreigende oorlog op de proef gesteld, houdt deze relatie stand?

Sarah Lark neemt je met haar fijne schrijfstijl opnieuw mee in het leven van Nellie en Maria de twee vriendinnen die we al hebben leren kennen in het boek grote dromen. Ook nu komen ze voor de nodige keuzes te staan.

Nellie en Maria zijn samen met hun partners Walter en Bernhard gevlucht uit Europa en zijn neergestreken in Nieuw – Zeeland, maar al snel blijkt dit nog geen makkelijke keuze te zijn. Nellie en Maria starten hun dierenartsen praktijk opnieuw op, maar dat wordt al snel moeilijker als de economische crisis ook doorzet naar Nieuw – Zeeland. Maria en Bernhard besluiten zich als dierenartsen aan te sluiten bij het Circus en belanden daardoor in Australië. Nellie en Walter blijven achter en proberen hun leven op te bouwen in Nieuw – Zeeland, maar dat wordt steeds moeilijker en hun relatie komt steeds meer onder druk te staan. Naast deze vier bekende personages wordt je ook meegenomen in het leven van onder andere Grietje (de dochter van Nellie). Dit vond ik soms best wel een beetje teveel om te volgen en op sommige momenten werd het voor mij te langdradig en hierdoor had ik dus meer en meer moeite om door het verhaal heen te komen en dat vind ik toch best wel jammer.

Helaas was dit tweede deel voor mij geen groot succes, terwijl ik van het eerste deel zo genoten had. Ik weet niet precies waardoor het komt, maar dit boek was voor mij te dik en ik vond er te veel herhalingen en langdradige stukken in zitten. Ik weet ook niet of ik nog verder ga met de boeken van Sarah Lark of dat hiermee onze wegen gaan scheiden.

Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *