Paradijsbloem van Henriëtte van ’t Wout

Julia groeit op in een protestants-christelijk gezin. Nadat ze geslaagd is voor de MAVO gaat ze starten met een opleiding in de zorg. In de zusterflat komt Julia in een hele andere wereld terecht en moet ze in korte tijd zelfstandig worden. Vanuit huis heeft ze duidelijke leefregels meegekregen, maar deze worden steeds lastiger om te volgen. Julia heeft het gevoel dat er aan alle kanten aan haar getrokken wordt en ze wilt iedereen te vriend houden, maar kan ze dit ook doen zonder zichzelf te verliezen?

Henriëtte van ’t Wout heeft een fijne schrijfstijl die vlot wegleest waardoor je snel door het boek heen bent. Dit is het tweede boek van haar, het eerste boek is een jeugdboek genaamd Uit de rij en hiervoor is mijn interesse ook wel gewekt.

Julia komt uit een gelovig gezin en moet diverse ballen in de lucht zien te houden zonder zichzelf te verliezen en dit kost haar duidelijk moeite. De mensen waarmee ze een band vormt komen goed in beeld, ook haar liefdesleven komt aan bod. Ik irriteerde me een beetje aan een personage in dit boek door de manier waarop hij Julia aansprak, misschien is het gebruikelijk maar voor mij was het storend. Het verhaal heeft ook een open einde en voelde hierdoor niet afgerond en dat vind ik best wel jammer ik had het leuker gevonden als dit een afgesloten verhaal zou zijn geweest, maar dit geeft de ruimte voor een tweede deel.

Zoals ik al aangaf is mijn interesse voor haar eerdere boek Uit de rij ook gewekt en die wil ik zeker nog gaan lezen en meer werk in de toekomst zal ik zeker nog een kans geven. Hoewel dit boek me niet volledig heeft kunnen overtuigen zie ik wel potentie.

Ik wil Henriëtte van ’t Wout bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *