Muren van ijs van Nanouk Kira

Men zegt overal dat Ravacur een stad in opkomst is. Een stad die snel uitgroeit tot een welvarend rijk. Als haar oom erheen vertrekt voor zijn werk als belastinginner, ziet Neara een kans om mee te gaan. Ze hoopt dat de stad haar andere mogelijkheden biedt dan de grimmige toekomst waarin ze haar oom opvolgt.

Al snel blijkt dat de beloofde welvaart een bittere nasmaak heeft, de rijkdom en voedsel wordt niet met iedereen gedeeld. Terwijl er een bijzondere strenge winter heerst, moeten bewoners buiten een muur bouwen.

Niet alleen Neara trekt de rechtvaardigheid hiervan in twijfel, ze hoort steeds meer gefluister over Orton deze naam droeg de stad vroeger. Ze ontmoet mensen die verlangen naar hoe het vroeger was. Vira die gelooft dat Neara er is om hen te redden van de onderdrukking en de kou, Déno een verbannen jongen die weinig loslaat over wat hij met de sneeuw te maken heeft en Firan een rebel die achter zijn masker een diepe duisternis verbergt.

Neara wordt steeds dieper meegesleurd in de onrust. Als ze de prijs leert kennen van de keuzes die ze maakt is het al te laat om de bewoners nog de rug toe te keren. Kan Neara deze stad helpen?

Nanouk Kira heeft een fijne schrijfstijl waarmee ze je meeneemt in een fantasy verhaal waarin niets is wat het lijkt. Ze heeft een goed oog voor het beschrijven van de details van de omgevingen, de personages en de gebeurtenissen zonder dat er teveel overbodige informatie gegeven wordt. Het verhaal is spannend en zit vol met spannende momenten, hierdoor is het geen moment traag of saai.

Neara, Vira, Déno en Firan zijn vier verschillende personages die door de wendingen in het verhaal tot elkaar komen. Ze vertellen alle vier hun eigen verhaal, waardoor je ze goed leert kennen en hun keuzes beter kan begrijpen. Naast deze vier hoofdpersonages, maak je ook kennis met een aantal andere personages in het verhaal die een belangrijke rol spelen. Al deze belangrijke personages worden goed beschreven, je wordt alleen soms op een dwaalspoor gezet wat hun rol nu is in het grotere geheel.

Het is een dik boek, maar daar merk je tijdens het lezen weinig van. Ik baal ervan dat ik nu moet wachten op het volgende deel, want ik zou graag willen weten hoe dit verder gaat. Dus ik kijk uit naar een volgend deel in deze serie.

Ik wil Nanouk Kira bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *