Het lied van Marina van Tessa D.M. Vrijmoed

Marina Corelli is een vrijgevochten vrouw uit Castel Gandolfo. Op een dag ontmoet ze pianist Leandro die haar behoefte aan zelfstandigheid doet wankelen. Als de oorlog grimmiger wordt en haar dorp in gevaar komt staat Marina’s leven definitief op losse schroeven. Kan ze haar zelfstandigheid behouden?

Tessa D.M. Vrijmoed heeft een fijne schrijfstijl die je het verhaal verteld van Marina Corelli. In het begin moest ik even wennen aan hoe het verhaal geschreven werd, maar toen ik daaraan gewend was waande ik me even echt in het leven van Marina. De omgevingen van waar het verhaal zich afspeelt worden goed beschreven en je krijgt een duidelijk beeld van de personages in het leven van Marina. Ook de angst voor de naderende oorlog is voelbaar en dat is knap gedaan.

We volgen dus het leven van Marina en het verhaal is zo geschreven alsof ze het verhaal echt aan je verteld en dat vind ik een bijzondere manier om het te ervaren. Het verhaal is opgedeeld in drie delen met daarin best wel lange hoofstukken maar dat was niet storend. Marina is een vrijgevochten vrouw die niets zit in het hebben van een huisje, boompje en beestje leven. Ze is dus heel zelfstandig en vermaakt zich prima in haar leven, maar dan ontmoet ze Leandro. Hij is een pianist die al snel veel gevoelens bij haar losmaakt en die haar toekomstbeeld toch aan het wankelen brengt. Hun verhaal wordt prachtig beschreven en je voelt hun liefde voor elkaar. De naderende oorlog is een angstig gedeelte in het verhaal, maar ook dit wordt zo beschreven dat je de angst ook daadwerkelijk voelt bij de personages en ondanks dat je misschien wel weet welke kant het op kan gaan hoop je nog steeds voor het beste. Naast Marina en Leandro wordt je de levens in getrokken van de vriendin en de werkgeefster van Marina dus ook van hun krijg je veel dingen mee. Dat maakt het misschien iets lastiger om te volgen, maar ook bij hun worden de gevoelens en ervaringen goed beschreven. Het verhaal heeft een paar onverwachte wendingen die ook een droevige conclusie hebben.

Dit is een emotioneel verhaal die je weet te raken en niet alleen een verslag is van een historische gebeurtenis maar ook een verhaal over liefde. Ik ben heel benieuwd waar de schrijfster nog meer mee gaat komen, want schrijven kan ze zeker.

Ik wil Tessa D.M. Vrijmoed en Borgerhoff & Lamberigts bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *