Eindpunt (Breekbaar serie deel 3) van Ryanne Veldkamp

Hailey besluit om na een paar jaar backpacken, vanwege het verdriet om haar veel te jong overleden ouders, zich te gaan vestigen in Nederland. Ze solliciteert als docent Frans op een middelbare school en wordt aangenomen, Op dezelfde school werkt Nathan, die ze kent uit haar eigen schooltijd. De etter van toen is wel heel goed opgedroogd. Zij vind het leuk om hem weer te zien, maar Nathan lijkt niets van haar te willen weten. Het lijkt bijna alsof hij het haar kwalijk neemt. Misschien nog wel het meest omdat hij zich tot haar aangetrokken voelt? Als hij haar zoent en daarna weer wegduwt, laat Hailey het er niet bij zitten. Ze zal wel eens laten zien wie de langste adem heeft. Is dat Nathan of Hailey?

Wat een prachtig en emotioneel boek heeft Ryanne Veldkamp met dit derde deel in de breekbaar serie geschreven. Het is wederom weer een verhaal wat je raakt en dat blijf ik bijzonder vinden aan de schrijfstijl van haar. De emoties worden zo goed beschreven dat je ook niet anders kan doen dan met de personages meeleven. Ondanks de zwaarte van de onderwerpen die er in naar voren komen is het verhaal luchtig geschreven.

Hailey hebben we al leren kennen als de zus van Polly dus je hebt al een beetje een voorgeschiedenis van haar mee kunnen krijgen, maar haar verhaal gaat nog een stukje dieper. Ze is iemand die van buiten niet laat zien dat ze eigenlijk op zoek is naar vastigheid, vooral niet omdat ze zich nooit wilde gaan settelen ergens. Ze besluit om dit toch maar wel te gaan doen en solliciteert voor een baan op een school. Daar komt ze Nathan weer tegen. Hij was vroeger een etterbak, maar als je zijn kant van het verhaal leest snap je hoe het komt en wat wilde ik hem graag vertellen dat ik het begrijp. Zijn verhaal wist me te raken en dat had ik ergens wel verwacht. Beide personages zijn door een hele moeilijke tijd gegaan en de een is er voor gevlucht en de ander heeft het op een andere manier opgelost, maar als de muren om hun heen langzaam af beginnen te brokkelen ontstaat er een mooie band tussen hun. Naast Hailey en Nathan hebben Polly en Dave ook hun opwachting in het verhaal, zodat je ook van hun niks hoeft te missen.

Wat heb ik weer genoten van dit prachtige verhaal van Ryanne Veldkamp. Ik kan niet wachten tot er snel weer een nieuw verhaal van haar hand verschijnt, want ik ben fan van haar. Zoek je nog naar een verhaal wat je weet te raken en wat realistisch beschreven wordt pak dan deze serie op. Het is wel handig om bij het eerste deel te beginnen, zodat je alle personages goed kan leren kennen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *