Een melodie uit de diepte van Maya A. Miller

Op een avond helpt Alec een mooi blond meisje die in gevaar is. Wanneer hij haar beter leert kennen, valt hij als een blok voor haar. Als ze plotseling verdwijnt gaat hij op onderzoek uit. Het spoor leidt hem naar de zee. Wie is dit mysterieuze meisje die hem al vanaf het begin in haar macht heeft?

Lorelai moet de tradities van haar volk volgen, maar ze kan dit helemaal niet. Ze wil haar eigen keuzes maken en haar eigen pad zoeken. Hoever zal ze gaan en brengt ze hiermee zichzelf en haar familie in gevaar?

Een ontploffing in Atlantis zorgt voor beroering en de omringende bescherming vertoont meer barsten dan verwacht. Wat is er aan de hand en wie kan de bewonders van Atlantis helpen?

Maya A Miller heeft een fijne schrijfstijl die past bij dit young adult verhaal. Het is een makkelijk te volgen verhaal, maar soms heb ik wel het gevoel dat het te snel gaat en dat je hierdoor dingen mist of dat daar niet voldoende aandacht aan wordt besteed. Het boek is best wel dun voor zo een verhaal en toch is het de auteur deels gelukt om een verhaal te schrijven waar je even in kan verdwijnen.

Je volgt het verhaal vooral uit de oogpunten van Alec en Lorelai, maar er komt een derde personage bij die ook zijn kant van het verhaal toevoegt. Doordat je er best wel wat complexe dingen in gebeuren volgt alles elkaar snel op en dat zorgt voor een snelheid in het verhaal, die wel ten koste gaat van de ontwikkeling van de personages. Je volgt Lorelai die geholpen wordt Alec als er iets gebeurd. Lorelai is een meisje met een geheim en die haar best doet om haar familie tevreden te houden, maar ook haar eigen weg wilt gaan en dit zorgt ervoor dat ze heel erg zoekende is naar een balans. Alec is een jongen die niet echt een doel heeft, maar wel mensen die het nodig hebben te hulp schiet. Tussen de twee is een aantrekkinskracht die best wel snel ontwikkeld en dat is eigenlijk wel jammer, maar dat komt misschien wel doordat het maar een kort verhaal is.

Het is een verhaal waar ik even mee kon ontspannen, maar waar ik wel wat factoren in miste. Voor mij ging het te snel, de band met de personages ontbrak en het voelde voor mij alsof er dingen niet volledig zijn uitgewerkt waardoor ik nog met vraagtekens blijf zitten.

Ik wil Maya A. Miller bedanken voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen met de blogtour.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *