Duinafslag van Ryanne Veldkamp

Een maand lang in haar eentje naar Ameland? Esmee heeft daar eigenlijk niet heel veel zin in, maar het is het laatste cadeau wat ze van haar moeder heeft gekregen voor ze overleed. Hoewel ze de gedachtegang erachter niet begrijpt, gaat ze er toch heen. Ze pakt haar laptop in zodat ze ook nog kan werken op het eiland en ze vertrekt. Op de boot er naar toe ontmoet ze Finn, ze hebben een klik en Esmee is blij dat ze dan al iemand kent op het eiland. Als ze op het eiland samen een huis gaan opknappen springen er vonkjes over, maar Finn doet niet aan verliefd worden of aan relaties. Hij vertrouwt zichzelf niet meer door een verschrikkelijke fout die hij in het verleden heeft gemaakt. Ondanks de waarschuwingen die ze krijgt van Finn, kan Esmee haar gevoelens voor hem niet onderdrukken. Hoe erg kan het nu zijn wat hij vroeger heeft gedaan?

Ryanne Veldkamp komt met een tweede boek na haar debuut Omarm ons en haar kracht ligt wederom in het schrijven van verhalen met een rauwe kant van het leven. Haar verhaal wordt zo realistisch beschreven dat het me weer heeft kunnen raken. Naast de rauwe kant in het verhaal zit er ook humor in en mooie lieve situaties.

Esmee heeft net haar moeder verloren, als die haar op reis stuurt voor een maand naar Ameland. Esmee heeft er helemaal geen zin in, maar besluit toch te gaan. Onderweg komt ze de afgesloten Finn tegen en ze voelt gelijk een klik met hem, maar krijgt niet echt een goede connectie met hem. Finn is nogal gesloten en lange tijd is het onduidelijk waardoor het komt. Als het naar boven komt vallen er veel puzzelstukjes op zijn plek en wil je hem het liefst een hele dikke knuffel geven. Naast Finn hebben we ook zijn beste vriend Daan en die is in tegenstelling tot Finn en stuk opener en zorgt voor de humor in het verhaal. De band tussen Esmee en Finn wordt meerdere malen op de proef gesteld en je hoopt door het hele boek heen dat het goed komt en soms zou je ze beide even het nodige zetje willen geven om ze te helpen.

Hou je van verhalen met een rauwe rand erin dan zijn de boeken van Ryanne zeker een aanrader. Ik kijk weer reikhalzend uit naar een volgend boek van haar en eventueel een verhaal over Daan, want ook van hem zou ik graag meer willen weten.

Ik wil uitgeverij Hartklopper bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *