De liefdeshypothese van Ali Hazelwood

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap en niet in iets onvoorspelbaars zoals liefde. Door een misverstand met haar beste vriendin Ahn wordt ze plotseling gedwongen om een relatie te faken. In paniek kust Olive de eerste man die ze tegenkomt en dat is Adam Carlsen. Hij is een jonge knappe professor en de grootste laboratoriumtiran. De kus veroorzaakt ook een reeks aan irrationele gevoelens. Wanneer de wetenschappelijke carrière van Olive in het gedrang komt ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde. Waarvoor zal Olive kiezen?

Ali Hazelwood heeft een hele fijne schrijfstijl die je meeneemt in deze heerlijke roman met af en toe een spicy scene erin verwerkt. Ze beschrijft de dingen die er gebeuren en de details van de omgevingen goed, hierdoor waan je jezelf ook even in de hallen van het laboratorium of in het café. De personages worden goed neergezet waardoor je een goed beeld van ze kan krijgen.

Olive Smith komt door een misverstand met haar beste vriendin in de situatie terecht waardoor ze een relatie moet zien te faken. Hierdoor komt ze in een lastige positie terecht en besluit ze om de eerste de beste man te zoenen die ze tegenkomt en helaas voor haar is dat Adam Carlsen. Hij is jong en knap maar ook de grootste tiran die er bestaat, althans volgens veel mensen. Adam Carlsen is een man met een diepere laag die een reden blijkt te hebben voor zijn gedrag, maar dat wordt pas later in het verhaal verklaard en zijn personage vind ik zo goed neergezet. Hij lijkt een hele norse man te zijn, maar is eigenlijk zo ontzettend lief en heeft zijn hart echt de goede plek zitten. Olive en Adam komen meerdere malen in ongemakkelijke, maar vooral humorvolle situaties terecht waardoor je niet anders kan dan met een glimlach het verhaal lezen.

Ik was bang om aan dit boek te beginnen als ik heel eerlijk ben omdat het echt een hype is, maar wat ben ik blij dat ik het toch heb gedaan. Het was een heerlijk en liefdevol verhaal en Ali Hazelwood haar schrijfstijl smaakt naar meer. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de volgende boeken die we van haar kunnen gaan verwachten.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *