De boekwinkel vol liefde van Susan Wiggs

Natalie lijkt alles voor elkaar te hebben een baan, een huis en een vaste relatie, maar toch voelt ze zich niet echt gelukkig. Voor ze erachter kan komen waar het aan ligt verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde en haar moeder. Nu is ze opgezadeld met een erfenis van torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel en de zorg voor haar dementerende opa. Als het haar allemaal teveel lijkt te worden staat Peter Gallagher op de stoep met de mededeling dat hij door haar moeder is ingehuurd om te komen klussen.
Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de boekwinkel, haar opa en zichzelf redden?

Susan Wiggs heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt in deze roman waarin onder andere liefde, rouw, verdriet en mantelzorg centraal staat. Haar manier van schrijven spreekt tot de verbeelding en je blijft maar met nieuwsgierigheid doorlezen, omdat je wilt weten wat er nog meer gaat komen.

Natalie heeft alles voor elkaar, maar voelt zich niet gelukkig. Als ze aan meerdere dingen begint te twijfelen slaat het noodlot toe en verliest ze de mensen die dichtbij stonden. Haar leven wordt ondersteboven gehaald en ze moet keuzes maken die haar leven gaan bepalen in de toekomst. Haar groei wordt door het verhaal heen zichtbaar en je wilt haar even in de armen nemen en zeggen dat je trots op haar bent. De personen die in het verhaal voorkomen zijn haar opa en de knappe Peter, zij spelen ook een belangrijke rol in de groei van haar als persoon en hebben zo hun eigen problemen. In het begin is het wel even schakelen, omdat je het verhaal leest uit meerdere perspectieven en dit wordt niet duidelijk aangegeven. Ik kon hier wel snel aan wennen en het zorgde er ook wel voor dat je de personages beter tot je kon nemen.

Ik vond dit een mooi verhaal en ik wil zeker nog wel iets van Susan Wiggs op gaan pakken in de toekomst, want dit was een fijne kennismaking met haar schrijfstijl.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *