Wolventijd van Lysander Mazee

Ijshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt na een wedstrijd. Door mysterieuze krijgers worden hij en zijn Noorse rivaal Sindre meegenomen naar duizend jaar geleden. Auke en Sindre blijken ontvoerd te zijn door Vikinghoofdman Heimar Helgason om zijn leger te versterken. Heimar leidt veelbelovende rekruten op tot legendarische wolvenkrijgers, om de heidense levensmanier te bewaren in een veranderende wereld.
Maar Heidrún de zus van Heimar heeft een andere bestemming voor Auke. Een bestemming die zijn ondergang kan betekenen. Welk pad gaat Auke bewandelen?

Lysander Mazee is gedebuteerd met dit fantasyverhaal vol avontuur, actie en ontluikende liefde. Zijn schrijfstijl is vlot en leest snel weg. Soms had ik alleen het gevoel dat hij te snel dingen wilde vertellen en liep het verhaal voor mij niet overal even snel, maar dat neemt niet weg dat ik in het verhaal zat en er ook in bleef.

Auke is een trans die zich niet op zijn gemak voelt met zijn eigen lichaam, hij is hierdoor onzeker en vergelijkt zich snel met andere mensen om hem heen. Zijn groei in dit verhaal komt sterk naar voren en de banden die hij krijgt met de Vikingen en ook met Sindre worden mooi omschreven en je leeft gewoon ontzettend met hem mee. Hij krijgt veel voor zijn kiezen in dit verhaal en moet moeilijke keuzes maken die hem niet in de koude kleren gaan zitten.
De hoofdstukken in dit boek zijn kort en hebben een mooie illustratie boven de titel. En dan nog de cover van dit boek zodra ik hem voorbij zag komen moest ik hem gewoon hebben en wilde ik weten wat het verhaal was achter deze kaft.

Zoals ik al aangaf is dit een debuut van Lysander Mazee en ik kan niet wachten om nog een boek van hem te kunnen gaan lezen. Dus hou je van Vikingen, wolvenkrijgers en magie? Geef dit boek dan zeker een kans.

Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *