Nachtmerriewedstrijd van Ellis van Steen

De grote droom van Liroy is om net als zijn vader professioneel basketballer te worden. Wat heeft hij ervoor over om deze droom waar te maken?
Liroy speelt bij het jeugdteam in het dorp waar hij woont. Hij is de beste van zijn team en is de enige die kan dunken. Op een avond, na een wedstrijd, komt er een eng uitziende man naar Liroy toe in een steegje, maar Liroy wilt niks met hem te maken hebben. De man stelt zichzelf voor als de coach van het beste junioren basketbalteam in Europa en hij wilt Liroy daar graag bij hebben. Liroy zijn grote droom lijkt hiermee uit te komen, maar de prijs is hoger dan gedacht. Weet Liroy zich te redden uit deze situatie?

Ellis van Steen heeft met dit debuut als jeugdauteur een goede start gemaakt in deze leeftijdscategorie. Het verhaal is spannend geschreven en de hoofdstukken zijn kort, waardoor het verhaal snel wegleest. Voor in het boek zit een verklarende woordenlijst voor de mensen die niet helemaal bekend zijn met sommige basketbaltermen en dat vind ik netjes gedaan.

Liroy is een jongen die graag zijn vader achterna wilt gaan om ook professioneel basketballer te kunnen worden, maar de kans die hem geboden wordt kan zijn dromen dichterbij brengen. Als blijkt dat deze kans een grote prijs van hem vraag begint hij twijfels te krijgen. Zijn keuzes zijn voor deze leeftijdsgroep begrijpelijk, maar ik als volwassene kijk er toch anders naar, maar dat heeft mijn pret zeker niet mogen onderdrukken.

Ben je nog op zoek naar een leuk en spannend kinderboek die een beetje in de stijl van Paul van Loon is, dan is dit zeker een aanrader om op te pakken. Ik kijk in ieder geval uit naar een volgend boek van Ellis en stiekem hoop ik op een eventueel vervolg op dit verhaal, want ik heb nog een paar losse draadjes voor mijn gevoel.

Ik wil Ellis van Steen bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *