De yogaclub van Orange Blossom House van Sophie Green

Grace Maud is 74 jaar en voelt elk jaar ervan in haar botten. Lerares Patricia heeft haar dromen achter zich gelaten om voor haar ouders te zorgen. Voor Dorothy is iedere dag een gevecht ze moet een café draaiend houden en niet toegeven aan de wanhoop dat zij en haar man nooit een kind zullen krijgen.
Alle drie zoeken ze naar een manier om hun leven beter en anders te maken, ze vinden hun weg naar plaatselijke buurthuis Orange Blossom House. In dit buurthuis is nieuwkomer Sandrine gestart met yogalessen. Alle vier de vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer in petto heeft voor hun, maar wat is het?

Sophie Green heeft een fijne schrijfstijl die je het verhaal verteld van vier verschillende vrouwen in hun zoektocht naar zichzelf.

Grace Maud, Patricia en Dorothy hebben alle drie hun problemen waar ze een oplossing voor zoeken en het lot lijkt ze naar het buurthuis te brengen waar Sandrine is gestart met yogalessen geven. De drie verschillende vrouwen liggen qua leeftijd behoorlijk uit elkaar en toch kunnen ze elkaar veel dingen leren. De vriendschap die ontstaat wordt mooi omschreven en komt langzaam tot stand. Het verhaal is opgedeeld in meerdere seizoenen, maar de rode draad is het leven van deze sterke vrouwen die voor onmogelijke keuzes lijken te staan.

Dit was mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Sophie Green en hierdoor is mijn interesse is gewekt in haar andere boeken die zijn verschenen.

Ik wil uitgeverij de Fontein bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *