De patisserie van Charlotte Jacobi

Als de negentienjarige Ida Tritschler naar de Elzas verhuisd, kan ze niet wachten om de nieuwe stad te ontdekken. In Staatsburg openen ze hun droompatisserie op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te zijn, namelijk de familie Picard.Ida is vastbesloten om de grootste taartkoningin te worden, maar daar zit haar concurrentie natuurlijk niet op te wachten. Als grootste ramp wordt Ida verliefd op Lucien Picard dit zorgt voor een enorm schandaal. Het jonge stel ontdekt dat er de problemen dieper liggen dan alleen de rivaliteit tussen de bakkerijen. Kunnen Lucien en Ida hun families bij elkaar brengen en alle obstakels overwinnen?

Het schrijversduo dat achter Charlotte Jacobi zit heeft een heerlijke historische roman geschreven, waarmee je je echt kan wanen in een andere stad. Hun beschrijvingen van de personages en de omgevingen zijn zeer gedetailleerd waardoor je alles goed kan verbeelden.

Ida is een jonge vrouw die graag in de bakkerij van haar familie werkt. Ze is een hardwerkende en lieve meid, die de tijd neemt om iedereen te leren kennen. Haar grote droom is om taartenkoningin te worden, maar dat is nog niet zo makkelijk. Lucien Picard wilt als oudste zoon eigenlijk helemaal niks met de bakkerij te maken hebben en doet zijn eigen ding, maar hij zorgt wel voor zijn familie. Beide jonge mensen die hun eigen dromen hebben en die ondanks de rivaliteit tussen de families hun liefde in elkaar vinden. Hun relatie wordt meerdere malen op de proef gesteld. Het verhaal zelf zit vol met wendingen die ik niet zag aankomen, maar die het verhaal wel spannend en mooi houden.

Dit was het eerste deel in deze serie en ik ben heel erg nieuwsgierig naar het volgende boek.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *