De notaris en het mysterieuze fortuin (De notaris deel 2) van Martin Gijzemijter

Thomas en Olivia dachten even rustig bij te kunnen komen na de roerige start van hun samenwerking, maar veel tijd om op adem te komen is er niet. Een cliënt, die op mysterieuze wijze de weg naar hun kantoor heeft gevonden, smeekt om hulp. Na het overlijden van zijn vrouw komt er een geheim boven tafel die veel invloed heeft op het heden, maar ook op het verleden dat hij dacht te hebben met haar. Als Olivia verslag uit wilt gaan brengen bij meneer Wolff geeft hij niet thuis. Zonder dat ze het wilt raakt ze steeds verder in deze zaak verwikkeld. Kunnen ze de waarheid boven tafel krijgen?

Martin Gijzemijter heeft een hele fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je zo door het verhaal heen vliegt. Het is serieus, maar er is ook ruimte voor wat onderlinge grappen. Hij heeft ieder personage zo gemaakt dat ze allemaal hun steentje bijdragen aan het grotere geheel en dat is erg leuk om te zien.

Thomas en Olivia hebben geen makkelijke start gehad van hun samenwerking en eigenlijk willen ze daar even van bijkomen, maar helaas dient de volgende zaak zich al weer aan. Hun samenwerking komt hierdoor nog meer onder druk te staan aangezien er dingen tussen hun in zijn komen te staan. De band tussen de twee personages wordt goed beschreven en ik geniet ervan tijdens het lezen. Thomas is nog steeds geen makkelijke man om mee om te gaan en lijkt zich steeds verder terug te trekken in zijn eigen bubbel. Naast Olivia en Thomas komt ook de zoon van Olivia steeds vaker voorbij en ook bij hem zitten er een aantal problemen.

Dit is het tweede deel in de Notaris serie en ik ben heel benieuwd naar het volgende deel in deze serie en naar de verdere samenwerking tussen dit duo.

Ik wil Martin Gijzemijter bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *