De Leeuwenkuil van Rienk Stuive

Daniël groeit op in een chic kustdorp. Hij wordt verliefd op Nino die illegaal als schoonmaakster voor zijn ouders werkt. Tot ongenoegen van de vader van Daniël krijgen ze een kind. Kort daarna krijgt Daniëls moeder te horen dat ze ernstig ziek is en tot iedereens verbazing besluit ze na een kort ziekbed euthanasie te plegen. Als Daniël van de erfenis van zijn moeder een pilotenopleiding wilt gaan volgen, probeert zijn vader dat te dwarsbomen. Zal het Daniël lukken om een eigen keuze te kunnen maken?

Rienk Stuive heeft een semi-autobiografisch verhaal geschreven die best wel kan binnen komen. De hoofdstukken zijn kort, hierdoor ga je snel door het verhaal heen.

Daniël is een man die weet wat hij wilt, maar die het niet makkelijk heeft. Hij groeit op in een chic kustdorp en lijkt een makkelijk leven te hebben, maar niets is minder waar. Als hij Nino tegenkomt veranderd er veel voor hem en die verandering merk je ook gelijk. Nino is een Hongaarse schoonmaakster die illegaal aan het werk is bij de ouders van Daniël, ze komt gelijk over als een lieve vrouw.

Het verhaal is lastig te beoordelen aangezien het een semi-autobiografisch verhaal is en die lees ik niet heel veel. Voor mij ging het me op sommige vlakken te snel en had er wat langer over dingen gedaan mogen worden, maar desondanks is het een verhaal wat je kan raken en je doet verbazen hoe sommige families kunnen zijn in bepaalde omstandigheden.

Ik wil Rienk Stuive bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *