De botersmokkel van Britte Hartog

Na een flamboyant leven vol rijkdom, vrouwen en nachtclubs is er van de oude Reinald weinig over. Hij leeft een teruggetrokken bestaan, verbitterd over zijn ondankbare familie. Nu hij geen geld meer heeft willen ze niks meer te maken hebben met hem. De enige die nog naar hem omkijkt is zijn zoon Cornelis, de maandelijkse bezoekjes zijn dan ook een hoogtepunt van zijn leven. Op en dag stoppen die bezoekjes en krijgt Reinald vreselijk nieuws. In een web waar heden en verleden door elkaar heen lopen, wilt hij de waarheid boven water krijgen. Zonder dat ze het van elkaar weten wordt de vriendin van zijn kleinzoon steeds meer in het web van Reinald verweven. Rosan ziet alles wat haar lief is afbrokkelen en met steun van haar vriendinnen begint ze opnieuw. Ook Reinald staat voor haar klaar, maar is hij haar redder of de schuldige van dit alles?

Britte Hartog neemt je mee in het verhaal van Reinald en doet dit met een hele fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je gelijk door wilt lezen. Het enige minpunt vind ik dat ik het soms niet duidelijk vond welk personage je volgt, dus ik miste een kleine hoofdstuk aanduiding.

Reinald is een man die zijn leven geleefd heeft met vele vrouwen en veel rijkdom. Nu hij ouder is raakt hij verbitterd in het feit dat niemand er meer voor hem is. Rosan is een vrouw die zonder dat ze het weet betrokken wordt in het leven van Reinald, haar leven wordt hierdoor overhoop gehaald. Het verhaal wordt vooral uit hun oogpunten verteld hierdoor leer je beide personages kennen, maar zorgde het soms ook wel voor verwarring vanuit wie je nu het verhaal las. Hoe hun verhalen bij elkaar worden geknoopt zorgt voor een interessant einde.

Het was een spannend verhaal om te lezen en ben benieuwd naar een eventueel volgend boek van deze schrijfster.

Ik wil Britte Hartog bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *