Maîtresse van de dood (de kronieken van Nicci eerste boek) van Terry Goodkind

Nicci en Nathan trekken erop uit om het woord te verspreiden dat Richard Rahl de heerser is en dat iedereen niet meer bang hoeft te zijn voor onderdrukkers en andere gevaren. Ze gaan op reis naar de nog onbekende gebieden, maar daar is het niet zo veilig als ze denken. Lukt het ze om hun persoonlijke missies te volbrengen?

De schrijfstijl van Terry Goodkind is net zoals in de vorige delen weer goed. Ik moest wel weer even graven wat er nu allemaal gebeurde in de voorgaande delen aangezien ze daar toch soms verwijzingen naar maken. Je kan het op zich wel begrijpen wat er zich vooraf heeft afgespeeld omdat het wel een klein beetje toegelicht wordt, maar toch zou ik je persoonlijk aanraden om eerst de wetten van de magie ervoor te lezen.

Nicci is ondanks de dingen die ze heeft gedaan (ze heet niet voor niks Maîtresse van de dood) toch een personage waar je van gaat houden, want ondanks alles wat ze heeft gedaan en heeft meegemaakt gaat ze toch gewoon door en beschermd ze iedereen die om haar heen is.

Ik ben benieuwd wat de rest van de serie me gaat brengen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *