Het negende huis van Leigh Bardugo

Alex kan haar hele leven al geesten zien, als ze uitgenodigd wordt om toe te treden tot een geheim genootschap vanwege die gave doet ze dat. Als er een moord gepleegd wordt dan gaat Alex op onderzoek uit, maar die moord blijkt een onderdeel te zijn van een groter gevaar. Lukt het Alex om de waarheid boven tafel te krijgen?

Leigh Bardugo heeft met haar schrijfstijl mij kunnen overhalen om te blijven lezen. Ik heb bij dit boek op meerdere momenten het gevoel gehad om hem weg te leggen de reden hiervoor is dat het voor mij niet duidelijk was waarover ik aan het lezen was en ik kreeg geen connectie met de personages, maar iets in de verhaalvertelling trok me aan en uiteindelijk heb ik het boek toch uitgelezen.

Het verhaal wordt verteld uit 2 perspectieven die van Darlington en die van Alex. In het perspectief van Darlington werd hij Daniel genoemd, maar in een bepaald stuk werd hij Danny genoemd dit was voor mij in eerste instantie niet duidelijk dat, dat misschien zijn roepnaam was omdat het nog niet eerder gebeurd was. Dit was voor mij dus een slordigheidje die voorkomen had kunnen worden. Het verhaal van Alex nam het grootste gedeelte van het boek in beslag aangezien zij echt het hoofdpersonage was, maar doordat ik geen band met haar kon krijgen kon ik me niet echt inleven in haar personage. Ondanks dat ik geen band met haar had was ik wel nieuwsgierig naar haar verhaal.

Ik ga het vervolgdeel wel lezen aangezien ik wil weten hoe het verhaal verder gaat, maar ik hoop dat er dan dingen meer opgehelderd worden.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *