Keeper of the Lost Cities van Shannon Messenger

Sophie Foster is een twaalfjarig meisje die de gedachtes kan lezen van andere mensen. Dit heeft ze altijd verborgen kunnen houden totdat ze Fitz ontmoet en ontdekt dat hij het ook kan. Er gaat een wereld voor haar open terwijl ze haar eigen bekende wereld achter zich moet laten. Lukt het Sophie om te ontdekken wie of wat ze werkelijk is?

Shannon Messenger heeft een heerlijk complex verhaal neergezet waar ik met iedere bladzijde die ik omsloeg meer van genoot. Gedurende het boek krijg je heel veel vragen die met kleine broodkruimeltjes beantwoord worden, waardoor je niks anders kan dan door blijven lezen totdat al je vragen beantwoord zijn.

Sophie is een meisje mysterieus meisje met hele bijzondere krachten, maar ze is volwassen voor haar leeftijd. De vrienden die Sophie om haar heen heeft weten niet wat ze is en wat ze kan, maar ze doen er alles aan om haar te helpen.

Op de cover van het boek wordt gemeld dat het perfect is voor de fans van Harry Potter en daar ben ik het zeker mee eens, maar Harry Potter wordt door deze serie een plekje in mijn favorieten serie lijst naar beneden geplaats want dit eerste deel is al zoveel beter dan de HP serie bij elkaar.

Ondanks dat er vragen beantwoord werden in dit deel blijven er nog genoeg vragen onbeantwoord waardoor ik met smart uitkijk naar het tweede deel. Ik hoop dat deze serie ook door een Nederlandse uitgeverij opgepakt wordt, zodat ook de Nederlandse lezers hun hart kunnen laten veroveren door deze serie, want ik weet zeker dat veel kinderen en volwassenen deze reeks in hun hart zullen sluiten.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.