Flashback (Keeper of the Lost Cities deel 7) van Shannon Messenger

Sophie weet niet meer wat ze moet geloven, iedere keer als ze de Neverseen denken te kunnen pakken blijkt de Neverseen ze net weer 10 stappen voor te zijn. De Neverseen wijst Sophie erop dat ze zwakke plekken heeft en er zit voor Sophie en haar vrienden niks anders op dan te wijzigen van tactiek. Ze besluiten om te leren vechten met andere dingen dan alleen hun eigen krachten. Zal het Sophie lukken om de Neverseen een stap voor te kunnen zijn?

Helaas voelde dit deel voor mij alsof het door iemand anders geschreven was. Er gebeurd iets in het verhaal en het merendeel van het boek wordt besteed aan de gevolgen daarvan, waardoor het verhaal langdradig en ja zelfs saai werd. Ik miste echt de rollercoaster die we van Shannon gewend zijn inmiddels na de zes delen hiervoor. Over de helft van het boek kwam eindelijk weer de actie en begon het verhaal langzaam aan zijn vertrouwde vorm weer terug te krijgen.

Doordat het verhaal zo langzaam op gang kwam dit keer voelde het voor mij ook dat de personages niet echt een groei doormaakte, maar dat kan ook komen doordat je meer op 2 personages gefoccused bent en niet mee kreeg wat de rest van de groep in de tussentijd deed.

Na het einde van dit deel ben ik benieuwd wat het achtste deel in petto heeft.

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.